Peggir
TheorieGO

Online platform om auto theorie-examens te oefenen

Hoe we TheorieGO hebben ontwikkeld en onderhouden voor de Doetinchemse rijschool EasyGo

Expertise

  • Hosting
  • Monitoring
  • Softwareontwikkeling

Platform

  • Web
  • Desktop, tablet en mobiel geoptimaliseerd

Voltooid

  • Eerste release: Augustus 2019
  • Doorlopende onderhoud en ontwikkeling

Introductie

Juli 2019 - De Nederlandse rijschool EasyGo had contact met ons opgenomen met een platformidee dat ze hadden. Ze wilden een platform om klanten auto theorie-examens te laten oefenen. We waren enthousiast over hun idee en nodigden ze uit op kantoor.

Autorijschool EasyGo

Op kantoor hebben we alle eisen voor het platform uitgewerkt en hebben we globale schetsen gemaakt. Op basis hiervan wisten we precies wat we in eerste instantie moesten ontwikkelen, en dus zijn we begonnen. Het ontwikkelen van de eerste versie duurde ongeveer twee maanden.

Takenlijst

Studenten examens laten maken

Vanaf de bestaande website van EasyGo kunnen studenten TheorieGO toegang kopen. Als ze dat doen, krijgen ze achteraf automatisch een code. Met deze code kunnen ze inloggen op TheorieGO. Vanuit hun dashboardomgeving kunnen ze examens selecteren om af te leggen. Deze omvatten zowel vooraf gedefinieerde examens als willekeurig gegenereerde examens. Willekeurige examens voldoen aan alle officiële eisen voor theorie-examens volgens het CBR.

Klanten kunnen toegang tot TheorieGO via de bestaande website bestellen Klanten kunnen toegang tot TheorieGO via de bestaande website bestellen Met de gegenereerde code kunnen studenten inloggen in TheorieGO Met de gegenereerde code kunnen studenten inloggen in TheorieGO Auto theorie-examens oefenen Auto theorie-examens oefenen

TheorieGO beheren

In tegenstelling tot de klantzijde van het platform, moet TheorieGO ook beheerd worden. De belangrijkste dingen zijn het toevoegen van nieuwe vragen, het samenstellen van examens en het beheren van alle gebruikers. Dat hebben we mogelijk gemaakt door een beveiligd admin-portaal toe te voegen.

We hebben de admin-pagina's zo ontworpen dat ze efficiënt in gebruik zijn. A/B-testen met onze klant hebben ons geholpen om de beste lay-out van de pagina te vinden.

Examen bewerken pagina

We laten admin examens zelf samenstellen. Officiële examens hebben een bepaalde volgorde en hebben een bepaald aantal gecategoriseerde vragen nodig. Daarom hebben we enkele inzichten toegevoegd. Onze klant gaf ons veel vrijheid bij het implementeren van deze admin pagina's, daarom kwamen we met bepaalde ideeën en stelden we deze voor aan de klant, die positief reageerde.

Samenstellen van examen pagina

Hosting en doorlopende ontwikkeling

De eerste versie was na ongeveer twee maanden klaar. Voor dit project hebben we ook de hosting, het onderhoud, de monitoring en het toevoegen van nieuwe functies verzorgd. We hebben een server opgezet en de webapplicatie daarop gehost met monitoringtools. Met monitoringtools kunnen we de applicatie monitoren en fouten of downtime in real-time detecteren.

Monitoren van TheorieGO